Ambasadorul Belarusului în Slovacia, Igor Leşcenia, s-a declarat solidar cu protestatarii din ţara sa, într-un mesaj video postat de Nasha Niva, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt solidar cu cei care au ieşit pe străzi în oraşele din Belarus şi au mărşăluit paşnic pentru ca vocile lor să fie auzite. Belaruşii au obţinut acest drept prin suferinţă”, a afirmat Leşcenia.

Potrivit relatărilor de pe Twitter, Leşcenia s-a declarat şocat de faptul că protestatari au fost bătuţi şi a menţionat că într-o fotografie cu manifestaţii răniţi a văzut o persoană care învaţă în aceeaşi clasă cu fiica sa. “Categoric acea persoană nu a fost niciodată caracterizată ca fiind violentă”, a adăugat el.

La 9 august, în Belarus au avut loc alegeri prezidenţiale care au fosty câştigate detaşat de Aleksandr Lukaşenko, aflat la al şaselea mandat. După anunţarea rezultatelor oficiale, numeroşi belaruşi au ieşit în stradă în fiecare zi pentru a protesta, manifestaţii la care poliţiştii au intervenit în forţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.