Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, îndeamnă, marţi, Phenianul ”să se aşeze la masa negocierilor”, într-o vizită la frontiera dintre cele două Corei puternic fortificată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Linda Thomas-Greenfield a sosit în Coreea de Sud duminică, cu obiecticul de a menţine presiunea asupra Coreei de Nord, dotată cu arma nucleară.

Această vizită intervine după un veto al Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU, la sfârşitul lui martie, care a dizolvat sistemul de supravegherea sancţiunilor impuse de ONU Phenianului.

”Statele Unite n-au nicio intenţie ostilă faţă de RPDC (Republica Populară Democratică Coreea)”, a subliniat Linda Thomas-Greenfield în Zona Demilitarizată (DMZ), care desparte cele două Corei.

”Menţinem uşa deschisă unei diplomaţii constructive şi rămânem deschişi dialogului”, a declarat ea.

”Tot ceea ce are de făcut RPDC este să spună da şi să prezinte la masa” negocierilor, a adăugat ea.

Statele Unite şi Coreea de Sud au condamnat vetoul Moscovei drept un act ”iresponsabil”.

Întrebată despre legăturile Coreei de Nord cu Rusia, Linda Thomas-Greenfield a răsouns că ”este clar una dintre îngrijorările noastre”.

În septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin şi dictatorul nord-coreean Kim Jong Un au participat la un summit în Extrenul Orient rus, la care Kim Jong Un a declarat că relaţiile cu Moscova sunt ”prioritatea numărul unu”.

La începutul lui martie, Coreea de Sud a acuzat Coreea de Nord de trimiterea a aproximativ 7.000 de containere cu armament Rusiei, în Războiul din Ucraina, de la înceutul acestor transferuri, în iulie,.

În afară de Rusia, Kim Jong Un caută să-şi consolideze relaţiile cu China.

”Cerem ferm Rusiei şi Chinei să facă un pas înapoi şi să ceară încă o dată Phenianului să aleagă diplomaţia şi să se aşeze la masa negocierilor”, a insistat în DMZ ambsadoarea Statelor Unite la ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.