Ministrul turc al Apărării Hulusi Akar anunţă joi că alte trei nave cu cereale urmează să plece din Ucraina vineri, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Plecarea a trei vapoare este planificată mulţumită muncii intense a Centrului de Coordonare Comună”, a anunţat Hulusi Akar, fără să precizeze portul din care pleacă navele.

O primă încărcătură de cereale, exportată de către Ucraina după invazia rusă, la 24 februarie, a plecat din portul Odesa luni.

În urma unei prime inspecţii - efectuată de către experţi turci, ruşi şi ucraineni - în largul Istanbului, miercuri, cargoul şi-a continuat drumul către Liban.

Această inspecţie a marcat sfârşitul unei ”faze de testare” a operaţiunilor de implementare a Acordului de la Istanbul, semnat în iulie, împotriva unei crize alimentare mondiale, a subliniat miercuri secretariatul Centrului de Coordonare Comună (CCC).

Acest centru, cu sediul la Istanbul, supervizează exporturile de cereale ucrainene şi se asigură de o aplicare strictă a Acordului semnat la 22 iulie de Ucraina, Rusia, Turcia şi ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.