Aliaţii Ucrainei s-au reunit miercuri la Bruxelles pentru a-i consolida apărarea anti-aeriană, ”prioritatea” lor, după o serie de atacuri ruseşti masive ale mai multor oraşe ucrainene şi în timp ce confruntări armate continuă în sudul şi estul ţării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov a spus doar câteva cuvinte la sosirea sa la sediul NATO.

El a rezumat, astfel, în mod lacomnic subiectul reuniunii - ”sisteme de apărare anti-aeriană”.

Ucrainenii au o ”nevoie urgentă” de apărare anti-aeriană, pentru a face faţă bombardamentelor orbeşti ale Rusiei, a recunoscut secretarul general al NATO Jens Stoltenberg la începutul unei reuniuni a miniştrilor Apărării din statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

”Unii aliaţi au furnizat asemena sisteme de apărare”, a subliniat Stoltenberg.

”Dar ucrainenii au nevoie de mai multe”, a pledat el.

”Ei au nevoie de diverse tipuri de apărare aeriană, cu rază scurtă de acţiune, cu rază lungă de acţiune, sisteme împotriva rachetelor balisticfe, rachetelor de croazieră, dronelor”, a enumerat secretarul secretar al NATO, ”diverse sisteme pentru diverse sarcini”, a explicat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut să se creeze un ”scut anti-aerian” deasupra Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.