Aliaţi bavarezi ai cancelarului german Angela Merkel au salutat duminică decizia sa de a candida pentru un nou mandat la alegerile legislative de anul viitor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Acum vrem încrederea populaţiei pentru încă patru ani, deci este bine că avem claritate”, a spus liderul formaţiunii CSU, Horst Seehofer, în drum spre reuniunea partidului său, la Munchen.

CSU şi Creştin-Democraţii (CDU) lui Merkel, care formează un bloc în Parlamentul german, au opinii diferite în legătură cu politca Guvernului faţă de migranţi.

Merkel şi-a anunţat partidul că a decis să candideze pentru un nou mandat.

Cancelar din 2005, Angela Merkel conduce în prezent o coaliţie cu SPD, de centru-stânga. Dacă va obţine încă un mandat la conducerea Guvernului, ea ar putea deveni liderul german cu cel mai lung mandat. Recordul este deţinut în prezent de Helmut Kohl şi este de 16 ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.