Aleksandr Dughin a făcut primele sale declaraţii despre moartea fiicei sale, Daria Dughina, în explozia unei maşini, şi a învinovăţit Ucraina pentru moartea ei, subliniind că ”şi-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aleksandr Dughin este un mare susţinător ar imperialismului rus, care a devenit din ce în ce mai influent la Moscova.

Dughina şi-a găsit sfârşitul în urma unei explozii ”în faţa ochilor” tatălui său în timp ce ”se întorcea de la festivalul Tradiţiei de lângă Moscova”, a dezvăluit Dughin într-o declaraţie prin intermediul canalului de Telegram al prietenului său Konstantin Malofeev.

”Era o fată ortodoxă frumoasă, o patriotă, o corespondentă din domeniul militar, o expertă pe canale centrale şi o filosoafă. Discursurile şi reportajele ei au fost întotdeauna profunde, întemeiate şi reţinute. Ea nu a cerut niciodată violenţă şi război. Era o stea în devenire la începutul călătoriei. Duşmanii Rusiei au ucis-o pe furiş”, a declarat tatăl său.

El a cerut victoria Rusiei în urma morţii tinerei.

”Dar noi, oamenii noştri, nu putem fi zdrobiţi nici măcar de asemenea lovituri insuportabile”, a mai subliniat el.

”Inimile noastre tânjesc după mai mult decât doar răzbunare. Este un câştig prea mic, nu este specific Rusiei. Avem nevoie doar de Victoria noastră. Fiica mea şi-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar. Aşadar, câştigaţi, vă rog!”, a afirmat Dughin, făcând apel la victoria forţelor ruse împotriva inamicilor.

Marţi va avea loc o slujbă de pomenire pentru Dughina, a adăugat ideologul rus.

Ucraina a negat, duminică, cu hotărâre orice implicare în explozia maşinii.

Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean, a afirmat într-un interviu pentru televiziunea naţională că Ucraina nu are cu siguranţă nimic de-a face” cu acest incident, deoarece nu este ”un stat criminal, precum Federaţia Rusă” şi, cu atât mai mult, ”nu este un stat terorist”.

”Propaganda rusă trăieşte într-o lume fictivă: Femeia (ucraineană) şi copilul ei de 12 ani au fost «desemnaţi» responsabili pentru aruncarea în aer a maşinii propagandistei Dughina. În mod surprinzător, nu au găsit «viza estonă» la faţa locului”, a declarat Mihailo Podoliak, făcând referire la afirmaţia FSB că femeia a plecat de la momentul inccidentului în Estonia.

”Viperele din serviciile speciale ruseşti au început o luptă între specii”, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.