Secţiile de vot s-au închis în Republica Moldova, la ora 21, la finalul primul tur de scrutin din primele alegeri prezidenţiale organizate în ţară în ultimii 15 ani, relatează UNIMEDIA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, aproape 49% din electorat s-a prezentat la urne, adică un milion patru sute treizeci de mii treisprezece alegători.

Pentru ca scrutinul să fie declarat valid, prezenţa trebuia să fie de minim o treime din electorat.

Cei mai activi au fost cetăţenii cu vârsta cuprinsă între 56-70 de ani, aceştia s-au prezentat în proporţie de 29,06%. Cei mai puţin interesaţi au fost tinerii cu vârsta între 18-25 - doar 10,07% dintre ei au mers la vot.

ONG-ul Promo-LEX a anunţat că au fost înregistrate şapte cazuri în care susţinătorii unor candidaţi au încercat să influenţeze electoratul în apropiere de secţiile de vot, dar şi 13 cazuri de acte de violenţă sau intimidare la adresa alegătorilor.

Primele rezultate ale numărătorii votului sunt aşteptate în jurul orei 22.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.