Cetăţenii din Mississippi s-au pronunţat în favoarea abandonării simbolului confederat de pe steagul acestui stat american, ultimul care arbora emblema Confederaţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În paralel cu alegerile prezidenţiale, locuitorii Mississippi au aprobat prin vot noua emblemă a statului.

Emblema aleasă este susţinută de peste 70% din voturile numărate, potrivit CNN.

Fostul steag - care data din 1894 - urmează să fie înlocuit cu un steag în culorile roşu, galben şi albastru care are o magnolie în centru.

În timp ce un val de manifestaţii împotriva rasismului zguduia Statele Unite, în cadrul mişcării Black Lives Matter (BLM), guvernatorul Tate Reeves aproba, în iulie decizia retragerii acestui steag.

”Acesta nu este un gest politic, este o ocazie solemnă de a ne reuni ca o familie în Mississippi, de a ne reconcilia şi de a avansa”, declara el înainte să semneze o lege care îndepărta această amintire a perioadei sclavagiste a statului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.