Secretarul de Stat american Mike Pompeo dă asigurări, în ziatul francez Le Figaro, că procesul tranziţiei în Statele Unite va fi blând, fără să adauge, ca săptămâna trecută, ”către al doilea mandat” al lui Donald Trump, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am încredere în faptul că viitoarele zile şi viitoarele săptămâni vor arăta cât de ataşaţi suntem de cadrul constituţional al acestor alegeri”, a declarat luni şeful diplomaţiei americane ziarului francez.

Pompeo efectuează o vizită în Franţa, în cadrul unui turneu în Orientul Mijlociu.

”Procesul tranziţiei va funcţiona şi va onora atât obligaţiile interne, cât şi externe pe care le avem”, dă el asigurări.

Mike Pompeo, un om loial lui Donald Trump, a fost criticat marţea trecută după ce a declarat că, după numărarea tuturor voturilor ”legale”, Statele Unite se vor ndrepta către a doua administraţie Trump, în pofida faptului că a fost învins în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie de către Joe Biden, felicitat de majoritatea liderilor străini pentru victoria sa în scrutin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.