Atacul armat de duminică seara de la Las Vegas, al cărui bilanţ provizoriu era de cel puţin 58 de morţi şi peste 515 răniţi, este cel mai sângeros comis în Statele Unite după al Doilea Război Mondial, relatează AFP, care prezintă principalele atacuri armate în această ţară în ultimii 25 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

LAS VEGAS: CEL PUŢIN 58 DE MORŢI

Pe 1 octombrie 2017, Stephen Paddock, un bărbat în vârstă de 64 de ani, deschide focul, de la etajul al 32-lea al hotelului cazinou Mandalay Bay, asupra spectatorilor care asistau în aer liber la un concert country la Las Vegas. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic, însă FBI a respins revendicarea.

CLUBUL GAY PULSE DE LA ORLANDO: 49 DE MORŢI

La 12 iunie 2016, un american de origine afgană, Omar Mateen, ucide 49 de persoane şi răneşte alte cel puţin 50 într-un club gay, la Orlando, în Florida, comiţând cel mai sângeros atentat în Statele Unite de la cele de la 11 septembrie 2001. După trei ore de negocieri, forţele de ordine dau asaltul şi îl împuşcă pe atacator. Organizaţia Statul Islamic, căreia teroristul i-a jurat credinţă, revendică masacrul.

VIRGINIA TECH: 32 DE MORŢI

Pe 16 aprilie 2007, un student în vârstă de 23 de ani de origine coreeană omoară 32 de persoane, după care se sinucide în campusul Universităţii Virginia Tech, la Blacksburg, în Virginia (est).

ŞCOALA PRIMARĂ SANDY HOOK: 26 DE MORŢI

La 14 decembrie 2012, un tânăr ucide 26 de persoane - 20 de copii - în şcoala Sandy Hook, la Newtown, în Connecticut (nord-vest), după care se sinucide.

KILLEEN, TEXAS: 22 DE MORŢI

Pe 16 octombrie 1991, un bărbat omoară 22 de persoane într-un restaurant de la Killeen, în Texas, şi răneşte ale aproximativ 20, după care se sinucide.

SAN BERNARDINO: 14 MORŢI

La 2 decembrie 2015, un cuplu căsătorit de islamişti radicalizaţi de origine pakistaneză deschid focul în timpul unei mese de Crăciun la San Bernardino, în California (vest), un atac soldat cu 14 morţi şi 22 de răniţi.

FORT HOOD: 13 MORŢI

Pe 5 noiembrie 2009, un psihiatru militar de origine palestiniană declanşează cel mai grav atac armat dintr-o bază miliatră americană, omorând 13 persoane şi rănind alte 32 la Fort Hood, în Texas (sud), înainte să fie rănit şi imobilizat.

CENTRUL DE PRIMIRE AL IMIGRANŢILOR DE LA BINGHAMPTON: 13 MORŢI

La 3 aprilie 2009, un bărbat de origine vietnameză ucide 13 persoane într-un centru de primire a imigranţilor, la Binghamton, în statul New York (nord-est).

NAVY YARD WASHINGTON: 12 MORŢI

Pe 16 septembrie 2013, un bărbat care lucra ca subcontractor la Departamentul Apărării deschide focul în birourile Marinei americane, la Washington DC, omorând 12 persoane, după care este ucis de poliţie.

AURORA: 12 MORŢI

La 20 iulie 2012, un tânăr puternic înarmat pătrunde într-un multiplex din Aurora, în Colorado (vest) şi deschide focul asupra publicului unui spectacol ”Batman”, la miezul nopţii, ucigând 12 oameni şi rănind alţi 70. Autorul băii de sânge, James Holmes, a fost condamnat în august 2015 la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea să fie eliberat.

COLUMBINE: 12 MORŢI

Pe 20 aprilie 1999, la Littleton, în Colorado (vest), doi liceeni deschid focul la Liceul Columbine şi omoară 12 elevi şi un profesor şi rănesc alte 24 de persoane. Cei doi atacatori se sinucid la locul masacrului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.