Adjunctul ataşatului militar al Venezuelei la ONU Pedro Chirinos a anunţat, într-uo înregistrare video difuzată pe reţele de socializare, că îl recunoaşte pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept preşedinte interimar al ţării, sporind presiunea asupra şefului statului Nicolas Maduro, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest anunţ a fost evienţiat de consilierul pe probleme de securitate naţională al lui Donald Trump John Bolton, care a publicat un mesaj pe Twitter pe această temă.

Însă Bolton l-a prezentat - în mod greşit - pe Chirinos drept ataşatul militar al Venezulei.

Un purtător de cuvânt al ONU a declarat că nu a fost informat cu privire la vreo notificare privind o schimbare în cadrul misiunii venezuelene la ONU.

Un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei americane a declarat anterior pentru Reuters că Statele Unite au purtat discuţii directe cu membri ai armatei venezuelene, în care le-au cerut să-l abandoneze pe Maduro, care şi-a început al doilea mandat la 10 ianuarie, în urma unor alegeri, în mai, contestate.

Liderul socialist, susţinut pe scena internaţională de China şi Rusia, beneficiază în continuare de susţinerea armatei venezuelene.

O serie de consilieri ai lui Trump au declarat în ultima vreme că se aşteaptă la noi dezertări din armata venezueleană, în pofida faptului că aceste cazuri se dovedesc foarte rare.

Locatarul Casei Albe i-a ameninţat luni pe ofişerii venezueleni care-l susţin pe Nicolas Maduro că-şi pun viitorul şi viaţa în pericol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.