Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îndeamnă duminică lumea, într-un scurt mesaj video, să priveze Rusia, pe care o acuză de ”genocid” în Ucraina, de dreptul de vot în Consiliul de Securitate al ONU, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceasta este teroare. Ei (ruşii) ne vor bombarda oraşele ucrainene şi mai mult. Ne vor ucide copiii şi mai subtil. Acesta este răul care a venit pe pământul nostru şi trebuie distrus”, denunţă într-un scurt mesaj video Zeleski.

”Acţiunile criminale ale Rusiei în Ucraina poartă semne de genocid”, acuză şeful statului ucrainean.

Rusia este unul dintre cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU şi are, în această calitate, drept de veto împotriva rezoluţiilor.

Volodimir Zelensli îndeamnă ca atacurile ruse în Ucraina să fie anchetate de către un tribunal internaţional pentru crime de război, scrie The Associated Press.

El denunţă invazia rusă drept ”terorism de stat”.

Şeful statului ucrainean respinge drept ”minciuni” afrmaţiile Rusiei prn care pretinde că nu atacă zone locuite de civili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.