Rusia şi Ucraina au ajuns miercuri la un acord în vederea unei respectări a unor armistiţii în zona unei serii de culoare umanitare, în vederea unei evacuări a civililor, anunţă vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova şi-a confrmat acordul privind o respectare a unui armistiţiu între orele locale 9.00-21.00 (şi ora României) în şase zone devastate de lupte.

Culoare au fost trasate în vederea evacuării civililor de la Enerhodar la Zaporojie (sud), de la Izium la Lozova (est) şi de la Sumî la Poltava (nord-est), unde mii de civili au fost evacuaţi marţi pe un coridor.

Mai multe culoare urmează, de asemenea, să fie stabilite în vederea unei evacuări la Kiev a civililor din maimulte oraşe bombardate în mod violent de către ruşi la vest de capitala ucraineană, între care Bucea, Irpin şi Gostomel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.