Statele Unite l-au ucis vineri, în Siria, într-un atac cu avion fără pilot, pe Abu Afghan al-Masri, un reprezentant de rang înalt Al-Qaida, a anunţat Pentagonul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al-Masri, de origine egipteană, a intrat iniţial în Al-Qaida în Afganistan, după care a trecut în aripa din Siria a grupării, a declarat marţi Peter Cook, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

"Era pe radarul nostru de o vreme", a spus Cook, precizând că al-Masri se afla "în legătură cu grupări teroriste" din tot Orientul Mijlociu.

Atacul aerian a avut loc în apropiere de oraşul Sarmada, în provincia Idleb (nord-vest), potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului.

Cele mai multe dintre atacurile aeriene americane în Siria vizează gruparea jihadistă Statu Islamic.

Însă Statele Unite au efectuat asemenea atacuri şi împotriva Al-Qaida sau unor aliaţi locali ai organizaţiei din această ţară, care au părut să ia amploare în ultimele luni.

Pentagonul a anunţat la 2 noiembrie că l-a eliminat pe Haydar Kirkan, pe care l-a prezentat drept "reprezentantul cu cel mai înalt rang în Siria pentru pregărirea unor atacuri" în străinătate ale grupării extremiste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.