Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a cerut să se facă verificări cu privire la modul în care au acţionat angajaţi ai Spitalului Municipal „Schuller” din Ploieşti, după ce un om a murit în stradă, vineri, în zona spitalului, iar un martor a reclamat că gardianul unităţii sanitare nu a avut nicio reacţie atunci când l-a văzut pe bărbatul prăbuşit la pământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc, vineri, în jurul orei 11:00, pe strada Ana Ipătescu, în zona Spitalului Municipal Ploieşti.  

Potrivit oficialilor Poliţiei Prahova, un bărbat în vârstă de 86 de ani a murit, după ce i s-a făcut rău pe stradă. Verificările Poliţiei arată că bărbatul era cardiac.  

Managerul Spitalului Municipal Ploieşti, Mihaela Iordănescu, a declarat, pentru News.ro, că martori aflaţi în zona spitalului au afirmat că bătrânul aştepta la Serviciul de Medicină Legală Prahova, care funcţionează în incinta unităţii sanitare, pentru un certificat necesar încheierii unei tranzacţii.  

Imediat ce au fost anunţaţi, medicii au ieşit din spital, au aplicat manevre de resuscitare, i-au aplicat o perfuzie şi au făcut tot posibilul pentru a-l salva, a precizat managerul spitalului.  

În schimb, un martor a acuzat că a fost nevoie de intervenţia trecătorilor care au chemat personalul spitalului,  pentru că gardianul unităţii sanitare nu ar fi reacţionat atunci când l-a văzut pe bărbat prăbuşit la pământ, a precizat Iordănescu.  

Aceasta a adăugat că a cerut firmei de pază să trimită un alt angajat în locul celui aflat de serviciu în acel moment, până la clarificarea situaţiei.  

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a cerut verificarea înregistrărilor camerelor de supraveghere ale spitalului, pentru clarificarea situaţiei. 

"Informaţiile pe care le-am primit în primă fază sunt contradictorii, de aceea am dispus aceste verificări. Indiferent de funcţie suntem în primul rând oameni şi dacă se dovedeşte vinovăţia salariaţilor de la spital vom merge chiar până la desfacerea contractului de muncă", a declarat primarul Andrei Volosevici. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.