Un număr de 25 de persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT în urma celor 73 de percheziţii făcute în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Prahova, Teleorman şi Ialomiţa, vizând grupări care comiteau furturi din autocamioane în România şi în alte state ale Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 25 de inculpaţi, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat şi tentativă la furt calificat.

"În cauză s-a stabilit că, în perioada 2016 - 2018, pe teritoriul României s-au constituit 5 grupuri infracţionale organizate, formate fiecare din mai multe persoane, care au acţionat în scopul comiterii de infracţiuni de furt calificat, cu un mod specific de operare (sustrageri de bunuri de o valoare semnificativă din camioane aflate în mişcare pe drumurile publice) atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul mai multor state europene (Belgia, Finlanda, Suedia, Olanda, Spania), grupurile infracţionale organizate fiind sprijinite şi de alte persoane, atât pe palierul de comitere de sustrageri de bunuri, cât şi pe palierul de valorificare a bunurilor sustrase", arată DIICOT, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Luni, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al DGPMB şi Direcţiei de Investigaţii Criminale - IGPR, au făcut 73 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Prahova, Teleorman şi Ialomiţa, dintre care 18 în baza unui ordin european de anchetă.

În urma acestora, au fost ridicate 100 de terminale mobile, 200 de parfumuri de diferite mărci (sigilate şi alte produse cosmetice de diverse mărci), peste 300 de perechi de încălţăminte, aproximativ 400 de articole vestimentare noi, laptop-uri şi ochelari de soare, 3 autoturisme de lux, 5 arme a căror deţinere este supusă autorizării, utilaje tip motoferăstrău cu acumulatori, arme albe cu privire la care există indicii că ar fi putut fi folosite la comiterea unor infracţiuni, staţii de emisie – recepţie, precum şi suma de aproximativ 20.000 de lei.

Marţi, cei 25 de inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.