Protestul de la Palatul Cotroceni, unde au participat aproximativ 2.500 de oameni care au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-au numit "trădător de ţară” şi au susţinut Guvernul Grindeanu, s-a încheiat după şapte ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii au huiduit, au înjurat, au fluierat şi au scandat "Sorin, nu uita, ţara e de partea ta", "Trădătorul", "Vinovatul", "Instigatorul", "Demisia", "Afară, afară, cu străinii din ţară", "Iohannis şi cu ai lui, trădătorii neamului", "Ieşi afară, javră ordinară", "Nu suntem plătiţi, noi suntem uniţi", "Du-te la mama ta, du-te în Germania", "Şase case fără taxe", ?", "Sorin, nu uita, ţara e de partea ta", "Români din ţară, daţi neamţul afară", "Luptăm, luptăm şi legea apărăm".

Oamenii care au venit la protestul de la Palatul Cotroceni au afişat pancarte pe care scria: "Eu gândesc, am mintea mea, nu mă poţi manipula”, „Iohannis, trădător de ţară", "Arestaţi nazistul trădător şi huiduma de la DNA", "Iohannis, bine ai face să laşi România în pace", "Pierdut preşedinte"

În timpul manifestaţiei a avut loc un incident, o persoană fiind scoasă din zona de protest după ce s-a aruncat cu bulgări de zăpadă.

"DNA să vină să te ia", "Jos Iohannis", "PNL şi USR aceeaşi mizerie”, "Vrem guvern democrat", "Ghinion, am ieşit şi noi", "Grindeanu, nu te lăsa, noi suntem de partea ta", "Ne-am săturat, te vrem suspendat" şi "Jos Kovesi" au fost alte scandări ale protestatarilor de la Palatul Cotroceni.

O femeie aflată printre protestatari a spus că prin această acţiune nu s-a urmărit dezbinarea şi că respectă dorinţa tinerilor din Piaţa Victoriei de a protesta, dar crede că aceştia sunt manipulaţi.

"Nu vrem dezbinare. Noi am fost de acord să iasă tinerii în stradă, dar vrem să ni se respecte votul, vrem la guvernare acest PSD şi ALDE. Văd că protestele din Piaţa Victoriei sunt manipulate. Tinerii care au ieşit în stradă sunt manipulaţi", a spus femeia.

Circulaţia rutieră a fost blocată în faţa Palatul Cotroceni, pe ambele sensuri ale bulevardelor Gheorghe Marinescu şi Eroii Sanitari, la scurt timp după începerea protestului, fiind reluată după ora 22.00, când s-a încheiat manifestaţia.

Protestul din faţa Palatului Cotroceni a avut loc simultan cu manifestaţia din Piaţa Victoriei, unde de şase zile se strâng peste 100.000 de oameni, duminică numărul participanţilor depăşind 280.000. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.