Un pod de gheaţă de peste un metru şi jumătate format pe râul Mureş a fost detonat, joi, de pirotehniştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, pentru a evita producerea de inundaţii în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Cristian Vigar, a declarat, joi, pentru News.ro, că pirotehniştii au intervenit pentru a detona un bloc de gheaţă de mari dimensiuni format pe râul Mureş între localităţile mureşene Stânceni şi Ciobotani.

Virag a spus că podul de gheaţă reprezenta un pericol, întrucât putea determina producerea de inundaţii în zonă.

”Echipa pirotehnică a ISU Mureş a efectuat explozii controlate pe Râul Mureş, între localităţile Stânceni şi Ciobotani, pentru distrugerea unui pod de gheaţă lung de aproximativ 1,52 kilometri. Scopul acestor explozii a fost unul preventiv deoarece temperaturile scăzute care sunt preconizate în perioada următoare ar putea duce la compactarea podului de gheaţă şi implicit la imposibilitatea apei de a trece acesta, iar acest fenomen ar putea produce posibile inundaţii în amonte”, a mai spus căpitanul Cristian Virag.

În judeţul Mureş, inundaţiile au produs deja pagube, zeci de gospodării fiind inundate la sfârşitul săptămânii trecute, iar mai multe drumuri şi poduri au fost afectate. Inundaţiile s-au produs în urma precipitaţiilor abundente şi a topirii zăpezii pe fondul încălzirii vremii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.