Peste 900 de persoane urmărite la nivel naţional au fost găsite de poliţişti, de la începutul anului şi până în prezent, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre persoane pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, în perioada 1 ianuarie - 27 aprilie, în urma activităţilor de căutare desfăşurate de poliţişti, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigaţii Criminale, au fost depistate 909 persoane urmărite la nivel naţional.
 
Dintre persoanele urmărite, 729 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 80 aveau mandate de arestare preventivă, iar 68 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare.
 
Alte 28 de persoane erau urmărite în temeiul unor sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate, iar 4 persoane erau urmărite prin Biroul Naţional Interpol.
 
De asemenea, în perioada ianuarie - aprilie, poliţiştii de investigaţii criminale au soluţionat 3.016 cazuri de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 1.807 minori.
 
"Aceste cifre nu înseamnă tot atâtea persoane dispărute, întrucât fiecare plecare sesizată este înregistrată ca o nouă dispariţie, existând situaţii când un copil a plecat de la domiciliu sau din centrul de ocrotire în mod repetat", precizează sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.