Poliţiştii din Argeş fac, joi dimineaţă, 28 de percheziţii în Bucureşti şi în şapte judeţe, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste un milion de lei, 16 suspecţi urmând să fie duşi la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Argeş, fac 28 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj, Neamţ, Iaşi, Dâmboviţa, Mehedinţi şi din Bucureşti.

La activităţi participă şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Vâlcea, Gorj, Neamţ, Dâmboviţa, Mehedinţi şi Iaşi.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2014 – august 2015, administratorul unei societăţi comerciale din Ştefăneşti, judeţul Argeş, ar fi evidenţiat în actele contabile achiziţii fictive de mărfuri de la societăţi comerciale de tip fantomă. Prejudiciul produs bugetului de stat este de apoximativ 1.025.000 de lei, precizează Poliţia Română.

Un număr de 16 persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pentru audieri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.