Câteva mii de ieşeni au stat zeci de minute la coadă pentru a lua o porţie de fasole cu cârnaţi, mâncarea fiind dată gratis de către primărie, după ceremoniile organizate de Ziua Naţională. Unii dintre oameni au încercat să intre peste rând sau să ia mai multe porţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Aproximativ 10.000 de persoane, la manifestările organizate la Iaşi de Ziua Naţională; unii dintre ei le-au cerut autorităţilor să scurteze discursurile din cauza ploii

Imediat după ce s-au terminat manifestările oficiale de Ziua Naţională de la Iaşi, desfăşurate în faţa Prefecturii, oamenii au mers în faţa Palatului Culturii, unde primăria ieşeană a pregătit 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, dar şi vin fiert.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Mâncarea a fost împărţită de către angajaţii Direcţiei de Asistenţă Comunată, instituţie aflată în subordinea Primăriei Iaşi. Unii dintre cei prezenţi au încercat să intre peste rând, pentru a fi siguri că prind o porţie de mâncare, însă au fost opriţi de poliţiştii locali, mobilizaţi masiv în zonă. Au fost instalate garduri metalice şi a fost creat un culoar special, astfel încât să nu se creeze busculadă lângă oalele cu mâncare.

Oamenii au stat la coadă şi câteva zeci de minute, iar unii dintre ei au încercat să ia mai multe porţii de fasole, spunând că le duc acasă copiilor.
 
Primăria Iaşi oferă în fiecare an câteva mii de porţii de fasole cu cârnaţi oamenilor prezenţi la manifestările de Ziua Naţionale. Primarul Iaşiului Mihai Chirica susţine că nu va renunţa la acest obicei, precizând că broşuri pot fi oferite în oricare altă zi a anului.
  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.