Cincizeci şi nouă de persoane sunt urmărite penal de procurorii DIICOT pentru contrabandă, oamenii legii efectuând miercuri mai multe percheziţii în Maramureş în urma cărora au confiscat aproape 600 de baxuri cu ţigări, prejudiciul în acest caz fiind de peste 700.000 euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat, miercuri, procurorii DIICOT Maramureş împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au făcut 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Maramureş, în cadrul unei acţiuni vizând anihilarea unei grupări specializate în contrabandă.

Anchetatorii au stabilit că, începând cu anul 2013, în judeţul Maramureş a fost constituit un grup infracţional specializat în activităţi de contrabandă cu produse accizabile din tutun, provenite din spaţiul extracomunitar - Ucraina, introduse în ţară prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

“S-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 59 de persoane, cu privire la care s-a avut în vedere faptul că – în pofida unor capturi şi ridicări de bunuri traficate, efectuate de către organele de urmărire penală pe parcursul cercetărilor – s-au reorganizat de fiecare dată şi au continuat activităţile ilicite, manifestând constant o ostilitate vădită şi adesea exprimată la adresa organelor poliţiei de frontieră”, se arată în comunicat.

Oamenii legii au stabilit că prejudiciul se ridică la peste 700.000 euro, cu ocazia cercetărilor fiind confiscate 591 de baxuri cu ţigări provenite din activităţi de contrabandă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.