Incendiul care a cuprins, vineri seară, un depozit din judeţul Ilfov în care erau arhivele mai multor companii, inclusiv bănci, nu a fost declarat lichidat, la peste 60 de ore de la izbucnire, existând încă focare mocnite, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, luni, că incendiul nu a fost lichidat şi că la faţa locului se mai acţionează cu două autospeciale de stingere şi o autoscară.

Potrivit acestuia, după ce incendiul va fi declarat stins, se va constitui o comisie de cercetare a cauzei probabile de incendiu, formată din pompieri care au participat la intervenţie şi inspectori de prevenire de la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 18.00, la depozitul din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov şi a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi, declarau reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Întrebat despre pagubele produse de incendiu, purtătorul de cuvânt al ISU spunea că este posibil să fi scăpat de flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii.

Iniţial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări şi o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat, ajungându-se la 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare şi au fost aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune.

Ştefan Ecxarcu, managerul Global Archive, compania căreia îi aparţine depozitul distrus de incendiu, a declarat, sâmbătă, că urmează să fie făcută o analiză, în baza situaţiei electronice pe care firma o are, pentru a se stabili exact ce documente au ars. El a mai spus că depozitul avea asigurare, iar companiile care aveau acolo arhivele şi au rămas fără documente vor fi despăgubite.

El a mai spus că firma a investit 400.000 de euro într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei, iar pentru depozitul cuprins de incendiu erau începute lucrări de dotare cu un astfel de sistem.

Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general companii private, inclusiv bănci.

În depozitele din localitatea ilfoveană Dărăşti, care aparţin Global Archive Management şi care au fost distruse într-un incendiu puternic izbucnit vineri seară, se afla, pe lângă arhivele unor mari companii, inclusiv bănci, toată arhiva Astra Asigurări, încă din perioada în care aceasta era monitorizată de firma de audit financiar KPMG, a scris România Liberă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.