Casa unui candidat la Primăria Tiha Bârgăului a ars în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un incediu, păgubitul acuzând o mână criminală. Dănuţ Dumitru Resvanţă (UNPR) pretinde că s-a tras şi cu arma după maşina în care îşi urcase întreaga familie ca să o salveze, scrie Timp Online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat pentru Timp Online că incendiul a fost anunţat noaptea la ora 1.05, iar lichidarea lui a durat trei ore.

„Au ars casa de locuit parter şi mansardă pe aproximativ 200 de metri pătraţi, a ars acoperişul şi mansarda şi s-au degradat pereţii de la parter. Pentru stingerea incendiului au acţionat două echipaje de stingere de la Prundu Bârgăului, un echipaj SVSU de la Tiha Bârgăului şi un echipaj de prim-ajutor. Nu au fost victime. Persoanele s-au evacuat în condiţii de siguranţă. Locuiau şi patru copii în casa respectivă. Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore. Cauza incendiului este în curs de stabilire”, a spus el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Contactat telefonic, Dănuţ Dumitru Resvanţă a declarat pentru Timp Online că la mijloc e o mână criminală.

„Am fost în campanie până seara târziu şi am ajuns acasă, am băut un pahar de vinars şi m-am culcat pe la ora 12.00, după miezul nopţii. După aproximativ o jumătate o oră am auzit ceva gălăgie. Mi-au dat foc la casă. Se pare că au aruncat o sticlă incendiară în bucătărie, în casă. Am încercat să ies afară să văd, să îmi salvez familia. Au tras cu o armă sau două arme de foc în maşină. Au tras în casă. Eu îi bănuiesc pe primar şi pe şeful de ocol. Au încercat să mă cumpere şi nu a mers aşa. Nu i-am văzut şi nu i-am filmat, dar toată lumea ştie treaba asta. Eu am o maşină bună, am sărit în ea, dar au tras şi într-o roată, am făcut pană, dar am mers aşa pe jantă. Am luat familia, pe toţi şi m-am dus la mama. Nu am avut cum interveni, toată casa era plină de flăcări. Am dus familia la mama, am venit înapoi cu oamenii şi am încercat să salvez ceva, dar nu am putut face nimic. S-a dus toată casa, nouă am făcut-o acum. Era de 250 de mp. Eu îi bănuiesc pe cei doi pentru că i-a deranjat că i-am reclamat", a declarat Resvanţă.

Primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Dologa, a negat toate acuzaţiile.

„Aşa am auzit că a fost un incediu la casa lui, da. Cum să trag cu arma după el? Ce, am eu arsenal de artilerie? Vai, Doamne fereşte-mă! Azi noapte m-a sunat cineva pe la 2, băiatul care se ocupă de situaţii de urgenţă. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Nu am nicio implicare. Cred că îi trebuie făcute nişte analize la omul ăsta (Dănuţ Resvanţă -n.r.). Şi eu am înţeles că s-a tras cu arma, dar se vor face cercetări, vor ridica maşina şi vor vedea cine a tras cu arma. Eu nu am fost chemat la Poliţie, nu m-a întrebat nimeni nimic, aştept să îmi vină buletinele de vot. Cine îşi pune mintea cu minte cu de-ăştia? Naiba să îl ia, ce să mă răzbun? Face lucrurile astea ca să se victimizeze pentru alegerile de mâine", a spus Dologa.

Dănuţ Dumitru Resvanţă candidează din partea UNPR la Primăria Tiha Bârgăului, Vasile Dologa din partea PNL, iar şeful de ocol, Vasile Şut, din partea PSD. Resvanţă a făcut mai multe dezvăluiri referitoare la cei doi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.