Un grav accident rutier a avut loc, joi dimineaţă, la ora 4.34, pe DN 17, la ieşirea din Şintereag spre Beclean, unde două microbuze, unul de Bistriţa-Năsăud, în care se aflau două persoane, şi unul de Republica Moldova, care transporta opt persoane, s-au ciocnit, ISU Bistriţa instituind cod roşu de intervenţie, scrie Timp Online. Trei persoane au fost transportate la spital, fiind necesară intervenţia echipelor de descarcerare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat şi fiul său, originari din Floreşti, se aflau în microbuzul cu număr de Bistriţa Năsăud, care transporta marfă la Bistriţa. În celălalt microbuz erau persoane din Republica Moldova care se îndreptau spre Franţa, la un moment dat şoferul acestuia pierzând controlul volanului într-o curbă şi intrând pe contrasens. La ora respectivă, în zonă era ceaţă densă, scrie Timp Online.

Grav accident rutier în Bistriţa Năsăud: două microbuze s-au ciocnit (FOTO: Timp Online)
Grav accident rutier în Bistriţa Năsăud: două microbuze s-au ciocnit (FOTO: Timp Online)

La faţa locului au ajuns două echipaje de descarcerare, un echipaj de terapie intensivă, trei ambulanţe SMURD de prim ajutor şi două ambulanţe SAJ. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat că a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie".

ISU a pus în aplicare planul roşu de intervenţie (FOTO: Timp Online)
ISU a pus în aplicare planul roşu de intervenţie (FOTO: Timp Online)

"Salvatorii au găsit la locul intervenţiei zece victime dintre care două încarcerate. Este vorba despre conducătorii auto din cele două microbuze implicate în accident. Aceştia din urmă au fost extraşi în aproximativ 25 de minute de către pompierii militari şi predaţi echipajelor medicale sosite la locul accidentului. Toate cele 10 victime au primit înjrijiri medicale la locul accidentului. Dintre acestea, trei au fost transportate la spital, două la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi una la Spitalul Orăşenesc Beclean. La locul solicitării au fost alocate două echipaje de descarcerare, patru echipaje SMURD din care unul de terapie intensivă mobilă şi trei de prim-ajutor şi două echipaje aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Conducătorii auto au fost prinşi la nivelul membrelor inferioare în caroseria avariată a microbuzelor implicate în accident. În extragerea victimelor s-a ţinut cont de faptul ca manevrele întreprinse să nu le agraveze leziunile deja suferite”, a declarat Rus, conform Timp Online.

Traficul a fost blocat în zonă circa o oră, formându-se coloane de maşini pe kilometri întregi.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.