Doi migranţi din Siria şi Afganistan au fost descoperiţi, miercuri dimineaţă, de poliţiştii de frontieră din Giurgiu, când încercau să intre în ţară ascunşi într-un camion cu măsline din Turcia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi migranţi au fost descoperiţi miercuri dimineaţă, în jurul orei 5.30, într-un camion condus de un şofer turc, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Acesta a încercat să intre în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, spunând că transportă măsline din Turcia cu destinaţia România.

”În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport de către echipa comună formată din poliţiştii de frontieră români şi bulgari, aparatul pentru detectarea CO2 a indicat valori peste nivelul normal. De asemenea, poliţiştii de frontieră au observat că prelata din partea superioară a remorcii este tăiată”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră au verificat camionul şi au descoperit, printre marfa transportată de şoferul turc, două persoane de sex masculin, care nu aveau documente de călătorie asupra lor.

Cei doi au declarat că au 27 de ani şi sunt din Afganistan, respectiv din Siria.

Şoferul a susţinut în faţa poliţiştilor de frontieră că nu ştia de prezenţa celor doi migranţi în camionul său.

Conform protocolului româno-bulgar, cele două persoane împreună cu şoferul şi camionul au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.