Şase persoane, între care două turiste din Norvegia şi Ungaria, au fost rănite, duminică, după ce cele două telecabine care circulă între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac s-au izbit de peron, la sosirea la staţiile de îmbarcare, cel mai probabil din cauza unor probleme la sistemul de frânare. Cinci dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Sibiu, unde doi dintre ei au rămas internaţi, iar un copil de patru ani a ajuns la Spitalul de Pediatrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 21:22 - Dosar penal pentru vătămare corporală, deschis de poliţişti în cazul accidentelor de la telecabina din Bâlea

Poliţiştii sibieni au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentelor produse duminică la telecabina de la Bâlea şi în urma cărora au fost rănite şase persoane, între care un copil.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Lazăr, a declarat,pentru News.ro, că poliţiştii Secţiei IV Porumbacu au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului de telecabină de la Bâlea.

Poliţiştii vor aştepta rezultatele verificărilor efectuate de către specialiştii ISCIR, care trebuie să stabilească din ce motiv nu au putut frâna cele două telecabine şi au intrat cu viteză în staţiile de la Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, izbindu-se de peron.

După rezultatul anchetei specialiştilor, poliţiştii vor stabili împotriva cui se va îndrepta cercetarea penală, dacă acest lucru se impune, a mai spus sursa citată.

UPDATE 18:24 - Cinci răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean în urma accidentelor de telecabină de la Bâlea; doi rămân internaţi

Cinci persoane, între care două turiste din Norvegia şi Ungaria, au ajuns, duminică, la Spitalul Judeţean Sibiu în urma accidentului în care au fost implicate două telecabine de la Bâlea, iar două dintre acestea rămân internate, în timp ce copilul de 4 ani rănit şi el în accident a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că cinci adulţi, un bărbat şi patru femei, au ajuns la Unitatea Primiri Urgenţe, toţi fiind conştienţi.

Potrivit acestuia, doi din cei cinci pacienţi vor rămâne internaţi. Este vorba despre un bărbat diagnosticat cu fractură de rotulă şi care va rămâne internat la Secţia Ortopedie şi de o turistă din Norvegia, care a fost diagnosticată cu traumatism toraco-lombar şi fracTuri costale.

Celelalte trei femei, între care una este turistă din Ungaria, au fost diagnosticate cu traumatisme şi contuzii şi nu necesită internare, a mai spus sursa citată.

UPDATE 16:50 - Sibiu: O femeie rănită în telecabina de la Bâlea Lac, preluată de elicopterul SMURD. Prefect: Toţi turiştii aflaţi în telecabine sunt în siguranţă acum

O femeie rănită, duminică, în accidentul de telecabină de la Bâlea Lac a fost preluată de elicopterul SMURD, care o va transporta la Sibiu, în timp ce un bărbat rănit în aceeaşi telecabină a fost preluat de o ambulanţă SMURD. Alte patru persoane, între care un copil, rănite în staţia de la Bâlea Cascadă, au fost preluate de către echipaje de salvare şi transportate la spital la Sibiu. Prefectul judeţului Sibiu, Lucian Radu, aflat la faţa locului, a declarat că toate persoanele sunt în siguranţă în acest moment.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, o femeie rănită în telecabina care a intrat în parapetul de pe marginea staţiei Bâlea Lac a telecabinei din Munţii Făgăraş a fost preluată de elicopterul SMURD, care o va transporta la spital, ea având leziuni la ligamente, dar fiind în stare stabilă.

De asemenea, un bărbat rănit în aceeaşi telecabină a fost transpotat cu ajutorul jandamilor montani şi al salvamontiştilor până la locul în care o ambulanţă SMURD a putut urca pe Transfăgărăşan, fiind preluat de aceasta. Bărbatul are suspiciune de fractură la unul dintre braţe.

Alte patru persoane, între care un copil, au fost rănite în staţia de la Bâlea Cascadă, fiind preluate de către echipaje de salvare şi transportate la spitalul din Sibiu.

"Dintre cele patru persoane, un copil are suspiciune de fractură nazală, două femei au dureri lombare şi de membre si un barbat are o fractură deschisă la un picior”, au precizat reprezentanţii ISU Sibiu.

UPDATE - Şi cea de-a doua telecabină care ajunge la Bâlea Lac s-a izbit de zid, trei persoane fiind rănite; pentru coborârea lor s-a cerut elicopterul SMURD

Şi cea de-a doua telecabină care circulă între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac s-a izbit de zid la sosire, la Bâlea Lac, fiind alte trei persoane rănite, pentru coborârea cărora din munte s-a solicitat elicopterul SMURD.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au anunţat că şi cea de-a doua telecabină care circulă simultan pe relaţia Bâlea Cascadă – Bâlea Lac s-a izbit de parapet la intrarea în staţia de la Bâlea Lac, trei persoane fiind rănite. 
 
 
Astfel, numărul total al persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale este de şapte - patru în staţia de la Bâlea Cascadă şi trei în staţia de la Bâlea Lac. 
 
Pentru coborârea din munte a răniţilor de la Bâlea Lac, având în vedere că Transfăgărăşanul este în continuare blocat de zăpadă, iar telecabina este defectă, s-a solicitat intervenţia elicopterului SMURD. 
 
Între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac circulă simultan două telecabine. Când una ajunge în staţia de la Bâlea Cascadă, a doua parchează în staţia de la Bâlea Lac. 
 
Cele două au intrat cu viteză prea mare în staţii, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare. 
 
Arnold Klingeis, managerul Klingeis Consulting, firma care operează telecabina de la Bâlea şi care deţine şi Cabana Bîlea Lac, a spus că nu ştie cu exactitate cauza producerii accidentului, aceasta fiind în curs de stabilire. Deocamdată nu se ştie exact nici numărul total de persoane care se aflau în cele două telecabine. 
 
Operaţiunea din Munţii Făgăraş este coordonată la faţa locului de către prefectul de Sibiu, Lucian Radu.

UPDATE - Patru persoane, rănite în accidentul de telecabină; starea victimelor nu este gravă

Patru persoane, între care un copil de patru ani, au fost rănite în accidentul de telecabină produs duminică la Bâlea Cascadă, starea victimelor fiind stabilă. Accidentul s-a produs după ce telecabina a intrat cu viteză prea mare în staţie, primele informaţii arătând că s-ar fi produs o defecţiune la sistemul de frânare.

FOTO: ISU Sibiu
FOTO: ISU Sibiu
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au anunţat că în accidentul de telecabină au fost rănite patru persoane - un copil de patru ani care a suferit fractură de piramidă nazală, un bărbat care şi-a fracturat un picior, dar şi două femei care acuză dureri la picioare şi la coloană.  
 
Starea victimelor nu este gravă, dar medicii nu au decis deocamdată câte dintre ele vor fi transportate la spital. 
 
De asemenea, potrivit surselor citate, vor fi evaluate de echipajele medicale toate persoanele care se aflau în telecabină.
 
Mai multe persoane rănite după ce telecabina a intrat cu viteză în staţie, la Bâlea

Mai multe persoane au fost rănite, duminică, după ce telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac ar fi intrat cu viteză în staţie şi s-a lovit de peron. Primele informaţii arată că în telecabină se aflau 15 oameni, iar cel puţin patru au fost răniţi. Mai multe echipaje de pompieri, SMURD şi salvamontiţi s-au deplasat la locul accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Ramona Nistor, a anunţat, că mai multe echipaje se deplasează în Munţii Făgăraş, la Bâlea Cascadă, unde mai multe persoane sunt rănite.

"SMURD Avrig,  o ambulanţă SAJ şi Salvamont intervin la Telecabina Bâlea Cascadă, unde cel puţin patru persoane au nevoie de îngrijiri medicale, după ce telecabina s-a izbit la sosire”, a declarat Ramona Nistor.

Potrivit acesteia, situaţia este în continuă schimbare.

La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat pentru News.ro, că e posibil să fie mai multe persoane care  au nevoie de îngrijiri medicale, el precizând că incidentul s-a produs după ce telecabina ar fi intrat cu viteză în staţie.

Potrivit surselor citate, în telecabină se aflau 15 persoane. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.