O femeie rănită, duminică, în accidentul de telecabină de la Bâlea Lac a fost preluată de elicopterul SMURD, care o va transporta la Sibiu, în timp ce un bărbat rănit în aceeaşi telecabină a fost preluat de o ambulanţă SMURD. Alte patru persoane, între care un copil, rănite în staţia de la Bâlea Cascadă, au fost preluate de către echipaje de salvare şi transportate la spital la Sibiu. Prefectul judeţului Sibiu, Lucian Radu, aflat la faţa locului, a declarat că toate persoanele sunt în siguranţă în acest moment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, o femeie rănită în telecabina care a intrat în parapetul de pe marginea staţiei Bâlea Lac a telecabinei din Munţii Făgăraş a fost preluată de elicopterul SMURD, care o va transporta la spital, ea având leziuni la ligamente, dar fiind în stare stabilă.

De asemenea, un bărbat rănit în aceeaşi telecabină a fost transpotat cu ajutorul jandamilor montani şi al salvamontiştilor până la locul în care o ambulanţă SMURD a putut urca pe Transfăgărăşan, fiind preluat de aceasta. Bărbatul are suspiciune de fractură la unul dintre braţe.

Alte patru persoane, între care un copil, au fost rănite în staţia de la Bâlea Cascadă, fiind preluate de către echipaje de salvare şi transportate la spitalul din Sibiu.

"Dintre cele patru persoane, un copil are suspiciune de fractură nazală, două femei au dureri lombare şi de membre si un barbat are o fractură deschisă la un picior”, au precizat reprezentanţii ISU Sibiu.

Toate persoanele de la Bâlea, aflate în cele două telecabine care circulă în tandem, au fost evaluate medical de către echipajele aflate la faţa locului şi vor fi coborâte din munte de alte echipaje ISU Sibiu, cu două microbuze de transport persoane. Microbuzele de intervenţie vor urca pe Transfăgărăşan până unde drumarii au reuşit să cureţe zăpada de pe carosabil, iar jandamii montani şi salvamonţiştii îi vor conduce pe turişti de la Bâlea Lac până la locul preluării. În total, 32 de persoane vor fi evacuate de la Bâlea Lac, dar nu toate se aflau în telecabină în momentul accidentului

Prefectul judeţului Sibiu, Lucian Radu, aflat la faţa locului, a declarat că toate persoanele sunt în siguranţă în acest moment.

"Cauzele producerii accidentului sunt în curs de stabilire de către organele abilitate. Asta însă se va face în timp. Deocamdată, ştim că o eroare a produs această
situaţie. Nu au reuşit să frâneze cele două telecabine, care circulă în tandem”, a declarat pentru News.ro prefectul de Sibiu Lucian Radu.

Potrivit acestuia, în scurt timp situaţia de urgenţă va putea fi declarată închisă, operaţiunile de salvare fiind în curs de finalizare.

Între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac circulă simultan două telecabine. Când una ajunge în staţia de la Bâlea Cascadă, a doua parchează în staţia de la Bâlea Lac. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.