Cea mai mare navă de transport semi-submersibilă din lume se află în rada Portului Constanţa, pentru a încărca o platformă care a fost în Marea Neagră, operaţiunea urmând să aibă loc cel mai probabil la începutul lunii aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agentul navei Dockwise Vanguard, George Scupra, a declarat, luni, pentru News.ro, că această navă de transport urmează să încarce o platformă care a fost în Marea Neagră. 

“Nava a venit la Constanţa sâmbătă dimineaţă. Urmează să încarce o platformă care a fost în Marea Neagră, Ocean Endeavour se numeşte, şi operaţiunea are loc în rada Portului Constanţa pentru că nu există adâncime suficientă în port ca să poată să încarce”, a afirmat agentul navei.

El a menţionat că operaţiunea de încărcare ar putea avea loc la începutul lunii aprilie.

George Scupra a precizat că această navă semi-submersibilă se poate scufunda până la o adâncime de 31 de metri.

“Nava este semi-submersibilă, iar în momentul realizării operaţiunii de încărcare se va scufunda. Solicită o adâncime de 31 de metri şi în port nu e adâncimea aceasta de aceea operaţiunea are loc în radă”, a spus agentul navei.

Dockwise Vanguard este cea mai mare navă de transport semi-sumersibilă din lume, utilizată pentru transportul platformelor şi vapoarelor, putând transporta o încărcătură de până la 116.000 de tone. Nava are o lungime de 275 de metri şi a fost construită în urmă cu trei ani, în Coreea de Sud. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.