Un bărbat din Paşcani, în vârstă de 83 de ani, a murit după ce i s-a făcut rău pe stradă, unii martori acuzând un medic de familie, al cărui cabinet se afla în apropiere, că nu a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul se deplasa pe o stradă din municipiul Paşcani, iar la un moment dat i s-a făcut rău. Mai mulţi trecători au intervenit şi au apelat numărul de urgenţe 112. Totodată, o femeie a intrat în cabinetul unui medic de familie, aflat în zonă, solicitând ajutor.

”Doamna doctor mi-a răspuns că nu poate pleca de la cabinet. Eu mai mult de a-i lua un puls nu am făcut, dar sunt revoltată că până la sosirea echipajului de pe ambulanţă, adică 10 minute, doamna doctor se uita pe geam, ca într-un final să iasă afară şi doar să privească, fără să facă nimic. Murim cu medicii lângă noi şi nu le pasă”, a spus Elena B.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Medicii de la Ambulanţa Paşcani l-au resuscitat pe bărbat, apoi l-au transportat la spitalul din localitate, însă acesta a murit la scurt timp.

Medicul de familie acuzat de trecători că nu a intervenit a declarat jurnaliştilor că nu putea ieşi din cabinetul său, întrucât nu îi permit protocoalele medicale.

”După ce am terminat cu pacienta din cabinet, am ieşit afară să îl văd pe pacient, un bătrân în comă, nu reacţiona, fără puls, fără tensiune. Am aşteptat ambulanţa. Eu nu pot să ies cu perfuzia în stradă, pentru că nu îmi permit protocoalele. Echipajele au venit foarte repede şi l-au resuscitat pe bătrân. Asta trebuie să înţeleagă lumea, că există protocoale, iar pacientul trebuia transportat în cabinetul medical. Şi nu că nu m-am uitat, m-am uitat, dar efectiv nu am avut ce să îi fac”, a spus medicul de familie respectiv.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.