Autorităţile din judeţul Mureş sunt în alertă, duminică, după ce pe râul Mureş plutesc blocuri mari de gheaţă formate în ultimele două zile ca urmare a creşterii bruşte a temperaturilor, o stână de animale din Bistra Mureşului fiind evacuată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, din cauza creşterii bruşte a temperaturilor din ultimele zile, dar şi a ploilor, pe râul Mureş s-au format blocuri mari de gheaţă care riscă să producă inundaţii în localităţi aflate pe cursul râului

Conform sursei citate, în zona localităţii Bistra Mureşului o stână care era în pericol a fost evacuată, duminică, temporar până ce va trece pericolul unor inundaţii.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş au cerut primarilor de pe cursul râurilor să fie în alertă şi să verifice dacă există pericolul unor inundaţii, în timp ce specialiştii ISU şi cei ai Apelor Române monitorizează toate râurile şi blocurile de gheaţă formate pe acestea astfel încât să intervină, în cazul în care situaţia o impune, pentru detonarea acestora.

Probleme au fost înregistrate şi în Defileul Topliţa - Deda, unde încălzirea bruscă a vremii a determinat topirea zăpezii şi prăbuşirea acesteia de pe stânci pe şosea, pe drumul naţional 15 pe DN 15, în zona Andreneasa.

De asemenea în zona localităţii Neagra bucăţi de stâncă au căzut de pe versanţi. În cele două zone echipele de intervenţie au intervenit rapid şi au curăţat drumul.

La Sângeorgiu de Mureş, mai multe curţi au fost inundate din cauza unor şanţuri colmatate şi îngheţate, problemele fiind remediate de voluntarii comitetului local pentru situaţii de urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.