Aproximativ 10.000 de persoane au asistat la manifestările oficiale de Ziua Naţională de la Iaşi, o parte dintre cei prezenţi cerându-le autorităţilor să scurteze discursurile din cauza ploii, pentru a asista la parada militară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pentru prima dată în ultimii ani, manifestările de 1 decembrie de la Iaşi nu au avut loc în Piaţa Unirii, ci în faţa Prefecturii ieşene, în zona Palatului Culturii.

După un prim moment folcloric susţinut de artişti locali, au avut loc discursurile oficialităţilor locale şi judeţene, după care s-au depus coroane la Monumentul Eroilor situat în apropiere.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În timpul ceremoniei, unui militar i s-a făcut rău, el fiind scos din zonă de căre jandarmi pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Mai mulţi ieşeni au venit la eveniment cu bannere, ei cerând începerea lucrărilor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Oamenii s-au arătat la un moment dat nemulţumiţi că discursurile se prelungesc şi au cerut scurtarea acestora, pentru a putea asista la parada militară.

„Mai scurtaţi-o cu vorbăria. Voi staţi pe scenă, iar noi în ploaie. N-am venit aici pentru voi, ci pentru a-i vedea pe militari”, a spus un bărbat aflat în mulţime.

La parada militară care a încheiat manifestările au participat sute de militari, jandarmi şi poliţişti, dar şi zeci de vehicule speciale şi blindate. După evenimentele oficiale, a fost reluat momentul folcloric, iar o parte dintre cei prezenţi au început să danseze.

Traficul rutier prin centrul oraşului a fost oprit, circulaţia urmând a fi reluată în cursul după-amiezii.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.