Aproape 150 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au participat, joi, la o amplă razie într-un cartier din Alba Iulia, locuit în special de persoane de etnie romă, în doar câteva ore fiind aplicate 124 de amenzi în valoare de circa 39.000 de lei. Verificările au vizat legalitatea construcţiilor, racordarea acestora la reţelele de utilităţi publice, precum şi respectarea legii privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, 148 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au participat, joi, la o razie în cartierul Lumea Nouă din Alba Iulia, oamenii legii fiind sprijiniţi de către lucrători ai Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Alba şi de lucrători ai companiei Apa CTTA Alba Iulia.

La acţiune, alături de poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureş precum şi poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia.

În cadrul acţiunii au fost verificate 134 de imobile şi au fost legitimate 490 de persoane, urmărindu-se aspectele legate de legalitatea construcţiilor, racordării acestora la reţelele de utilităţi publice dar şi verificare a modului în care sunt respectate prevederile OG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate.

De asemenea au fost verificate 120 de autovehicule.

În cadrul raziei a fost constatată, în flagrant delict, o faptă de furt de energie electrică, iar poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au identificat opt persoane bănuite de comiterea unor furturi, distrugeri, înşelăciune, lovire, ultraj contra bunelor moravuri şi abuz de încredere. 

În total, în câteva ore, au fost constatate 124 de abateri de natură contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 39.250 lei.

Cartierul Lumea Nouă din Alba Iulia se află în zona industrială a municipiului şi este locuit în special de persoane de etnie romă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.