O femeie în vârstă de 69 de ani din Alba Iulia a fost înşelată de un bărbat necunoscut, care s-a prefăcut a fi ataşatul diplomatic al Germaniei în România şi care a sunat-o pe motiv că fiica sa a avut un accident în Germania şi are nevoie de bani, bătrâna dându-i necunoscutului peste 10.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, o femeie în vârstă de 69 de ani, din Alba Iulia, a fost contactată în această săptămână de către un bărbat care a pretins că este ataşatul diplomatic al Germaniei în România şi care i-a spus că fiica sa a provocat un accident rutier, pe teritoriul Germaniei, soldat cu rănirea unui copil. 

În acest context bărbatul i-a solicitat femeii suma de 7.000 de euro, sumă necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiica acesteia şi familia copilului rănit.

Femeia a dat crezare celor spuse de bărbat, i-a comunicat adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa ei s-a prezentat un bărbat de aproximativ 30 de ani, căruia i-a dat suma de 10.600 lei.

Ulterior, femeie şi-a dat seama că a fost înşelată şi s-a prezentat, miercuri, la Poliţie.

În ultimele zile Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de alte trei femei din municipiul Alba Iulia cu privire la fapte de tentative de înşelăciune, prin metoda ”accidentul”, însă în aceste cazuri, calitatea invocată de escroci a fost cea de procuror.

În toate cele patru cazuri semnalate, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.