Drumul de acces spre satul Borleşti, din Munţii Apuseni, unde 100 de persoane au rămas izolate din cauza zăpezii viscolite care a acoperit drumul, a fost deszăpezit, sâmbătă seară, de către echipele de intervenţie, pompierii militari şi voluntarii mobilizaţi lucrând mai bine de şase ore pentru a înlătura zăpada care în unele zone măsura peste un metru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Marescu, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că drumul comunal Certege - Borleşti, din zona oraşului Câmpeni, din Munţii Apuseni, blocat pe o distanţă de un kilometru din cauza ninsorii şi viscolului, a fost deszăpezit, sâmbătă seară, de către echipele de intervenţie.

Alina Marescu a spus că pentru deblocarea drumului au fost mobilizaţi 17 pompieri militari de la Pichetul Câmpeni cu două autospeciale, dar şi zece voluntari de la comitetul local pentru situaţii de urgenţă care au intervenit cu un utilaj pentru a curăţa zăpada de pe drum.

Intervenţia pompierilor militari şi voluntarilor a durat mai bine de şase ore.

Aproximativ 100 de persoane din satul Borleşti din Munţii Apuseni, judeţul Alba, au rămas izolate, sâmbătă, după ce drumul comunal care face legătura în zonă a fost blocat de zăpada căzută în ultimele ore şi troienită de vânt, stratul de omăt atingând, în unele zone, peste un metru grosime.

Satul Borleşti aparţine administrativ de Câmpeni, fiind unul dintre cele 21 de sate răsfirate care aparţin de oraş. În sat locuiesc aproximativ 100 de persoane, însă niciuna nu a avut urgenţe medicale în perioada în care drumul de acces a fost blocat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.