Tom Cruise a apărat filmele proiectate în sălile de cinema şi magia marelui ecran în faţa exploziei platformele de streaming, în timpul unui masterclass care a avut loc, miercuri, la Festivalul de la Cannes unde a venit să prezinte noul "Top Gun".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fac filme pentru marele ecran. Filmele mele nu vor fi lansate direc pe platforme. Să mergi la cinema înseamnă să împărtăşeşti o experienţă, oricare ar fi cultura sau limba noastră. Voi vedea filmele în sălile de cinema când vor fi lansate. Îmi place să văd trailerele", a declarat starul hollywoodian în faţa a 1.000 de persoane care l-au ovaţionat îndelung. 

"Împreună vom ieşi din această situaţie", a continuat el, evocând scăderea intrărilor în sălile de cinema, între explozia platformelor de streaming şi criza mondială sanitară. 

Actorul din "Mission impossible" şi "Top Gun" a profitat pentru a evoca pasiunea sa pentru cinema: "De la vârsta de 4 ani am vrut să fac cinema. Am crescut cu filmele lui Buster Keaton, Harold Lloyd, Charlie Chaplin. A face cinema a fost pentru mine o mare călătorie", a mărturisit el. 

La 59 de ani, actorul obişnuit cu superproducţiile, care şi-a realizat propriille cascadorii, a revenit asupra acestui lucru: "Este ca şi cum l-aş întreba pe Gene Kelly de ce dansează?", a spus el răzând. "Aveam 4 ani şi jumătate. Aveam o jucărie paraşută. Mi-am făcut o paraşută din draperii şi am urcat pe acoperiş. Când m-am lansat, mi-am zis 'nu e o idee bună', a răs din nou. Am atins solul atât de dur încât am văzut stele pentru prima dată în plină zi. Mi-am zis 'este interesant'", a povestit el amuzat. 

Actorul a urcat treptele palatului la finalul zilei pentru a prezenta "Top Gun: Maverick" la 36 de ani de la filmul original. 

Filmul va fi în săli din 25 mai în Franţa şi din 27 mai în Statele Unite. 

Actorul şi-a făcut o intrare spectaculoasă, la festival, pozând din elicopter pe Croazetă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.