Cineastul american Steven Spielberg a devenit primul regizor ale cărui filme au generat încasări de peste 10 miliarde de dolari, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai recent film al lui, „Ready Player One”, se apropie de cifra de 500 de milioane de dolari încasări la nivel global, arată Box Office Mojo. Fără a calcula încasările în funcţie de inflaţie, site-ul arată că peliculele lui Spielberg au generat 4,649 miliarde de dolari încasări în Statele Unite şi 5,351 de miliarde de dolari, la nivel internaţional.

Ajustând vânzările de bilete la moneda SUA, cele 33 de filme pe care le-a regizat Spielberg - începând cu „The Sugarland Express” (1974) - ele au generat încasări de 10,4 miliarde de dolari.

Steven Spielberg, în vârstă de 74 de ani, era, încă dinainte de „Ready Player One”, regizorul ale cărui filme au avut cele mai mare încasări totale, graţie peliculelor din francizele „Jurassic Park” şi „Indiana Jones”, „E.T.: The Extra-Terrestrial”, „Jaws”, „War of the Worlds” şi „Saving Private Ryan”.

În top îi urmează Peter Jackson (6,521 miliarde de dolari), Michael Bay (6,451 miliarde de dolari) şi James Cameron (6,139 miliarde de dolari).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.