Arcub - Centrul Cultural al Bucureştiului va participa la „Străzi deschise”, în perioada 21 august - 17 octombrie 2021, cu mai multe evenimente - spectacole şi concerte - ce vor avea loc pe Calea Victoriei şi în zonele adiacente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În program sunt incluse spectacole concepute de tineri coregrafi, concerte de jazz, instalaţii participative şi o activare stradală a proiectului „Epopeea participativă”, concepută de Svetlana Cârstean, în contextul competiţiei Bucureşti Capitală Culturală Europeană 2021.

Pentru weekendul „Străzi deschise” din 21-22 august, Arcub a pregătit două spectacole de dans în zona bisericii Kretzulescu, inaugurarea instalaţiei participative pe faţada magazinului Muzica şi intervenţia în spaţiul public a unui poem colectiv despre Bucureşti scris de nume importante ale literaturii româneşti contemporane.

„Epopeea oraşului” (Foto: Arcub)
„Epopeea oraşului” (Foto: Arcub)

Program

21 august – 19 septembrie, ora 19:00 – 21:00 | Instalaţie participativă


Faţada magazinului Muzica, Calea Victoriei
Gândit ca o instalaţie participativă, vitrina magazinului Muzica va fi timp de două luni platforma pe care artişti invitaţi şi trecători vor putea marca prin cuvinte sau forme oraşul asa cum îl simt, îl imaginează sau şi-l doresc ei ca locuitori ai Bucureştiului. Devenită platformă de exprimare, instalaţia va aduna idei, opinii, dorinţe şi amintiri ale bucureştenilor despre oraş. De la poeţi la ilustratori şi muzicieni, artiştii Bucureştiului vor crea un spaţiu de dialog al oraşului cu locuitorii săi pentru a deschide apetitul bucureştenilor de a proiecta un oraş aşa cum şi-l doresc.

21 august, ora 19:00 | „Epopeea participativă 2021”
Calea Victoriei – de la Hotel Novotel, la Hotel Raddison
Activarea are la bază un poem creat special pentru competiţia Bucureşti Capitală Culturală Europeană 2021, realizat în lanţ de 40 de poeţi, 840 de versuri scrise în 2015 pentru 2021. Conceptul poemului şi realizarea lui îi aparţine poetei Svetlana Cârstean. Implementarea a fost făcută de ARCUB împreună cu Svetlana Cârstean în cadrul unui spectacol cu cei 40 de poeţi în septembrie 2015, cu ocazia Zilelor Bucureştiului şi pentru inaugurarea sălii de teatru ARCUB. Activarea stradală a acestui poem este o intervenţie în spaţiul public, o ocuparea străzii prin poezia ei. Acest tip de prezenţă a poemului colectiv în stradă reprezintă o expunere şi o imersiune a locuitorilor oraşului în poezia urbană, care îi va provoca.

21 august, ora 19:00 – 19:30 | Spectacol de dans contemporan „Bite the bullet / re:mix”
Calea Victoriei, zona Biserica Kretzulescu
„Bite the bullet / re:mix” este un spectacol conceput de patru tineri coregrafi, Andreea Vălean, Anastasia Preotu, Daniel Dragomir, George Pleşca, alcătuit din fragmente şi schiţe, un colaj de mişcare, gânduri şi sentimente. Expresia englezească „bite the bullet” este echivalentul lui „a pune punct”. Astfel, coregrafii aleg o serie de momente, o colecţie de situaţii pe care le trăiesc prin dans, lăsându-le apoi în urmă. Trecerile de la momente tandre de duet la momente de forţă de grup, de la conflict la vulnerabilitate, de la feminin la masculin, creează un spectacol complex de dans contemporan.

22 august, ora 19:00 – 19:30 | Spectacol de dans contemporan „Connect Urban Performance ”
Calea Victoriei, zona Biserica Kretzulescu
Fragmentele coregrafice au fost create de către Camelia Neagoe şi Beatrice Tudor, pornind de la influenţa spaţiului urban asupra noastră şi legătura care se creează între corp şi arhitectura din jurul său. Create în cadrul „Festivalului de Dans Contemporan Connect”, lucrările scurte pun în discuţie percepţia locuitorilor oraşului asupra spaţiilor pe care le frecventează, despre care au o imagine deja creată, care însă poate fi reconsiderată când este populată de corpuri în mişcare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.