Reputata actriţă spaniolă Pilar Bardem, mama lui Javier Bardem, a murit sâmbătă la vârsta de 82 de ani, în urma unei suferinţe îndelungate, anunţă TVE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născută în Sevilia, pe 14 martie 1939, ea a făcut parte dintr-o familie de cineaşti importanţi - a fost sora regizorului Juan Antonio Bardem şi mama actorilor Javier, Carlos şi Mónica Bardem.

Pilar Bardem, care suferea de o boală pulmonară, a jucat în peste 60 de filme şi numeroase seriale a câştigat un premiu Goya pentru rolul din „Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto”.

Ea a fost cunoscută şi pentru activismul politic. S-a opus, împreună cu alţi actori, inclusiv Javier Bardem, deciziei Guvernului spaniol de a trimite trupe în Irak, în 2003. 

Prima apariţie în film a fost în 1965, în „El mundo sigue”, regizat de Fernando Fernán Gómez, iar între altele a jucat alături de Javier Bardem şi Penelope Cruz, soţia lui, în „Carne trémula” (1997), de Pedro Almodóvar.

Cel mai recent rol l-a avut în „Rey Gitano” (2015), în regia lui Juanma Bajo Ulloa.

Ministrul spaniol al Culturii, Miquel Iceta, şi-a exprimat într-un mesaj pe Twitter „profunda tristeţe” cauzată de vestea morţii ei.

„Transmit condoleanţe familiei, prietenilor şi colegilor ei. Memoria o va păstra mereu vie între noi”, a scris el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.