Festivalul de lumini Spotlight, proiecţii a două documentare muzicale şi un târg de viniluri, concerte ale grupurilor Mother’s Cake şi Zdob şi Zdub şi premiera în cinematografe a animaţiei „Loving Vincent” se numără printre evenimentele care au loc weekendul acesta în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spotlight are loc până duminică, între orele 20.30 şi 23.00, pe Calea Victoriei, iar Arcul de Triumf, Ateneul Român, Teatrul Odeon, Muzeul Antipa, sediul Ministerului Afacerilor Interne şi Palatul Ştirbei au fost incluse în premieră pe harta festivalului. la cea d-ea patra ediţie a eveniemntului sunt prezentate 27 de instalaţii, proiecţii şi sesiuni de video mapping din România şi din mai multe ţări. 

În cadrul evenimentului Săptămâna filmului din vestul Chinei vor fi proiectate, la Cinemateca Union, de vineri până duminică, filmele „Crested Ibis/ Pasărea Ibis Roşu" (regia Liang Qiao), „Song of the Phoenix/ Cântecul Phoenix" (regia Tianming Wu), „Born in China/ Suntem născuţi în China” (regia Lu Chuan) şi „Kung Fu Yoga” (regia Stanley Tong). Preţul unui bilet pentru o proiecţie va fi de 5 lei.

Documentarele „The Man from Mo’Wax”, despre viaţa şi cariera DJ-ului şi producătorului britanic James Lavelle, şi „We Are Modeselektor”, povestea proiectului electro german, vor fi proiectate vineri şi sâmbătă, de la ora 19.30, la clubul Control, înaintea concertelor din seria Telekom Electronic Beats. Accesul la proiecţii este liber. În plus, pe terasa clubului, va avea loc sâmbătă, între orele 13.00 şi 19.00, un târg de viniluri.

Trupa rock austriacă Mother’s Cake va susţine, pentru a doua oară la Bucureşti în decurs de un an, un concert la clubul Quantic. În deschiderea evenimentului de vineri vor cânta grupurile Am Fost la Munte şi Mi-a Plăcut şi Unflicted. Concertul austriecilor este programat să înceapă la ora 23.00. Preţul unui bilet este de 20 de lei.

Grupul Zdob şi Zdub va concerta sâmbătă, de la ora 23.45, la Berăria H. Biletele costă 40, 60 şi 95 de lei şi pot fi cumpărate de pe bilete.ro sau de la intrare.

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO) va concerta duminică, de la ora 19.00, la Ateneului Român, sub conducerea dirijorului Vasili Petrenko, în cadrul turneului aniversar „Capital Sounds” care are loc în cele 28 state membre UE, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea orchestrei.

Programul cuprinde Concertul nr. 2, pentru pian şi orchestră, în do minor, op. 18, de Serghei Rahmaninov - solistă Alexandra Dariescu - şi Suita simfonică „Şeherazada“ de Nikolai Rimski-Korsakov.

În cinematografe vor avea premiera drama horror „Fără zgomot!/ A Quiet Place”, de John Krasinski, care joacă alături de Emily Blunt, animaţia nominalizată la Oscar 2018 „Cu drag, Van Gogh/ Loving Vincent” şi „Rampage: Scăpaţi de sub control”, de Brad Payton, cu Dwane Johnson în rol principal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.