Ca urmare a atacului Rusiei asupra Ucrainei, producătoarea daneză Monica Hellström („Flee”) şi Simon Lereng Wilmont, câştigător la Sundance, şi-au unit forţele pentru a sprijini evacuarea unora dintre persoanele portretizate în documentarul lor „The Distant Barking of Dogs”, aflat pe lista scurtă pentru o nominalizare la premiile Oscar în 2018, anunţă Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hellström a declarat pentru Variety că ea şi Lereng Wilmont au luat legătura repede cu asistentul de regie şi coordonatorul de producţie local pentru a ajuta la evacuarea lui Oleg Afanasiev şi a bunicii sale Alexandra, protagonişti în „The Distant Barking of Dogs”, din satul lor Hnutove afectat de război, aflat în regiunea Doneţk. Informaţia a fost relatată iniţial de site-ul Nordic Film şi de TV News. 

Între timp, copiii de la adăpostul care era în centrul atenţiei în „A House Made of Splinters”, care tocmai i-a adus lui Lereng Wilmont premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Sundance luna trecută, au fost, de asemenea, evacuaţi într-o zonă mai sigură după ce s-au confruntat cu o ameninţare cu bombă.

Hellström, care a produs „Flee”, „The Distant Barking of Dogs” şi „A House Made of Splinters”, şi-a unit forţele cu Lereng Wilmont pentru a strânge fonduri prin organizaţia non-profit Voices of Children, ce ajută copiii care au fost evacuaţi din adăposturile lor din estul Ucrainei, inclusiv pe cei care au fost portretizaţi în documentarul lor „A House Made of Splinters”. 

„Vrem să oferim acestor copii hrană şi îmbrăcăminte, tot ce au nevoie”, a spus Hellström, al cărui documentar „Flee” este nominalizat la trei categorii ale premiilor Oscar.

„The Distant Barking of Dogs”, care relatează un an din viaţa lui Oleg în timpul conflictului armat din regiunea Donbas din Ucraina, a fost lăudat de critici la premiera în 2017 la IDFA. De asemenea, a câştigat un prestigios premiu Peacock şi a făcut parte din lista scurtă pentru o nominalizare la premiile Academiei Americane de Film

Joi, Academia Europeană de Film a trimis o scrisoare de susţinere celor peste 60 de membri ucraineni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.