Toboşarul Nick Mason, membru fondator al trupei britanice Pink Floyd, a pus bazele unui supergrup din care fac parte membri ai Spandau Ballet şi The Blockheads.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nick Mason’s Saucerful Of Secrets - nume preluat de la cel de-al doilea album Pink Floyd (1968) - va interpreta, în patru concerte care vor avea loc la Londra, în luna mai, piese din perioada de început a formaţiei progressive.

Alături de toboşar, din trupă fac parte Gary Kemp de la Spandau Ballet, Guy Pratt, fost basist Pink Floyd, Lee Harris, chitarist al The Blockheads, şi compozitorul Dom Beken, potrivit NME.

Supergrupul a transmis că în cele patru concerte va interpreta piese de pe albumele „The Piper at the Gates of Dawn” şi „A Saucerful of Secrets” ale Pink Floyd.

Concertele de la Londra vor reprezenta primele show-uri ale lui Mason de la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. El a interpretat atunci piesa „Wish You Were Here” cu Ed Sheeran, Mike Ritherford de la Genesis, şi Richard Jones de la The Feeling.

Nick Mason, născut pe 27 ianuarie 1944, la Birmingham, este toboşar, compozitor şi producător muzical, membru fondator al grupului Pink Floyd. 

Formaţia britanică Pink Floyd, înfiinţată în anul 1965, în Cambridge, Anglia, este faimoasă pentru compoziţiile sale revoluţionare. Componenţa iniţială a formaţiei a fost: Syd Barrett (vocal, chitară), Roger Waters (chitară bas), Rick Wright (clape), Nick Mason (baterie). Barrett a părăsit trupa în 1968, la puţin timp după apariţia albumului de debut, locul său fiind luat de David Gilmour. Discurile grupului au fost vândute în peste 250 de milioane de copii, pe plan mondial. Albumele tematice „The Dark Side of the Moon" (1973), „Wish You Were Here" (1975), „Animals" (1977) şi „The Wall" (1979) sunt de referinţă în lumea muzicii. Pink Floyd a înregistrat 15 albume de studio şi 5 live. Sub numele Pink Floyd a apărut, în noiembrie 2014, albumul „The Endless River”, fără participarea lui Roger Waters.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.