Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu susţin recitaluri pe scena Festivalului Naţional "Ziua de Mâine", care se desfăşoară până duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul a ajuns la cea de-a XII-a ediţie şi cuprinde o secţiune de concurs dedicată tinerilor interpreţi de muzică folk.

În prima zi de festival, vineri, artiştii înscrişi în concurs au evoluat pe scena festivalului, după care au urmat recitaluri susţinute de Daniel Avram şi Şcoala de Folk, Florin Săsărman & Alexandru Filip, Cristian Buică, Emeric Imre şi Mircea Vintilă.

"Alba Iulia este din nou capitala muzicii folk şi adună împreună nume sonore ale folkului românesc. Sunt deja ani buni de când «Ziua de Mâine» a muzicii folk se conturează la Alba Iulia prin acest festival concurs care încearcă să găsească şi să promoveze tinere talente”, a declarat pentru News.ro Vali Şerban, directorul Festivalului "Ziua de Mâine”. 

Mircea Vintilă a apreciat modul în care a fost primit de publicul din Alba Iulia. "Sunt bucuros şi onorat că am fost invitat şi în acest an la Festivalul Naţional de Muzică Folk «Ziua de Mâine». Alba Iulia este un loc minunat, iar acest festival este cel mai tare festival din ţară. O spun cu bucurie şi sinceritate pentru că aici, la Alba Iulia, se poate cânta pentru un public frumos şi sunt nişte recitaluri de excepţie”, au fost cuvintele muzicianului. 

Cea de-a doua seară a festivalului a continuat cu competiţia muzicală. Sâmbătă, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor vor susţine recitaluri Paul Tihan (câştigătorul Marelui Premiu la ediţia 2015 a Festivalului), Dinu Olăraşu, Maria Gheorghiu, Poesis, Ducu Bertzi & Friends. 

Duminică, la ora 10.00, la Hotelul Cetate din Alba Iulia va avea loc dezbaterea "Cafeaua cu folk”.

Gala Laureaţilor va avea loc duminică, de la ora 18.00, recitalurile fiind susţinute de Grupul Vocal Instrumental "Primavera”, Dan Vană, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Zoia Alecu, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu & Band.

Festivalul Concurs de Muzică Folk "Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură "Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.