Lungmetrajul ”Scurtcircuit/ Fault Condition”, regizat de Cătălin Saizescu, a fost premiat pentru realizări artistice remarcabile, la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Shanghai, care s-a încheiat duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspirat din tragicul eveniment din august 2010 când mai mulţi nou-născuţi au murit în incendiul din salonul de terapie intensivă neonatologie a maternităţii Giuleşti, filmul spune povestea de dragoste a doi adolescenţi, Melania şi Emi, prinşi în vâltoarea catastrofei.

Din distribuţie fac parte: Maruca Băiaşu, Manuel Nicolae, Oana Ştefănescu, Magda Catone, Valentin Popescu, Georgiana Saizescu, Nicodim Ungureanu, Paula Chirilă, Dorel Vişan, Maia Morgestern, Claudiu Bleonţ şi George Ivaşcu. Ioana Vicol semnează scenariul, iar producători sunt Nerv Film şi Cinemagix ID.

Premiul a fost acordat ”pentru curajul de a aborda drame contemporane, pentru abilitatea de a combina perspective diferite ale aceluiaşi adevăr”, după cum a motivat juriul.

Pelicula filipineză “Pedicab”, regizată de Paolo Villaluna, a câştigat marele premiu al Festivalului de Film de la Shanghai, unde juriul competiţiei internaţionale a fost prezidat de Cristian Mungiu.

Al doilea trofeu al festivalului, premiul juriului, a fost acordat filmului ”Yellow”, regizat de Mostafa Taghizad’h, iar Sareh Bayat, care joacă în acest lungmetraj, a fost desemnată cea mai bună actriţă.

Filmul rusesc “Kharms” a primit, de asemenea, două trofee - pentru cel mai bun scenariu (Ivan Bolotnikov) şi pentru cea mai bună imagine (Sandor Berkeshi).

Polonezul Maciej Pieprzyca a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru ”I am a killer”. Cel mai bun actor a fost Huang Bo ales pentru rolul din filmul chinez ”The Conformist”.

Shanghai International Film Festival, ajuns la a 20-a ediţie, este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din China. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.