Cântăreţul şi chitaristul american Lenny Kravitz, care îşi va începe turneul mondial „Raise Vibration” vineri, în Mexic, a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre situaţia actuală a muzicii şi a subliniat faptul că genul rock nu este pe cale de dispariţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 53 de ani, artistul consideră că rockul continuă să fie mai viu ca niciodată şi că va continua să fie forţa dominantă în muzică.

„Rockul nu moare şi nici nu este pe cale de dispariţie. Există multă muzică promovată mai mult, dar pot spune că sunt multe pante”, a spus artistul, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută în Ciudad de México, potrivit AFP.

El a continuat: „Trebuie să luăm în considerare că totul este ciclic, sunt unele lucruri care se repetă. (...) Ca popul, hip-hopul şi muzica electronică, dar rockul continuă să fie prezent”.

Răspunsurile date au fost legate de faptul că, în urmă cu 23 de ani, Kravitz lansa „Rock and Roll is Dead”, single inclus pe albumul „Circus”.

Pe 22 august el va lansa un nou material de studio, al 11-lea al artistului, pe care l-a descris ca „un album putenic funk-rock”. Noile lui compoziţii au fost înregistrate în studiouri din Paris şi Bahamas.

Lenny Kravitz va începe vineri în capitala mexicană turneul mondial „Raise Vibration”. Artistul îşi va continua seria de concerte în ţări ca Germania, Cehia, Ungaria, Austria, Belgia, Franţa, Marea Britanie şi Spania, în perioada 31 mai - 30 iulie.

Născut pe 26 mai 1964, Leonard Albert Kravitz este cântăreţ, compozitor, actor şi producător muzical. Muzica lui cuprinde elemente rock, blues, soul, R&B, funk, jazz, reggae, psychedelic, pop şi folk. Premiat patru ani la rând cu trofeul Grammy al categoriei „Best Male Rock Vocal Performance”, Kravitz a primit, în decembrie 2011, însemnele Ordinului Artelor şi Literelor din partea statului francez. A lansat 10 albume de studio, iar între cele mai de succes se numără „Mama Said” (1991), „Are You Gonna Go My Way” (1993), „Circus” (1995) şi „It Is Time for a Love Revolution” (2008). Turneul de promovare a acestuia din urmă a ajuns şi la Bucureşti. Ce mai recent material de studio lansat de Kravitz este „Strut”, apărut în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.