Grupul Wu-Tang Clana fost dat în judecată pentru 1 milion de dolari de fotograful care a realizat coperta albumului „Once Upon A Time In Shaolin”, scrie NME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotograful Warren Patterson acuză grupul hip-hop că nu i-a plătit cele 80 de ore de muncă din perioada 2013-2014, potrivit documentelor depuse.

În plus, el susţine că nu a existat nici un contract cu grupul privind realizarea copertei. Patterson spune că nu ştia că fotografia va fi folosită pentru coperta albumului şi că acest lucru a fost făcut fără permisiunea lui.

Plângerea a fost depusă la adresa membrilor Wu-Tang Clan, Method Man, RZA, Raekwon, Cappadonna, Ghostface Killah, GZA, Inspectah Deck, Masta Killa şi U-God. 

Fotograful cere despăgubiri pentru încălcarea drepturilor de autor în valoare de 1 milion de dolari.

Un reprezentant al lui Method Man a declarat pentru The Blast: „El nu a selectat şi nici nu a autorizat fotografia folosită pe albumul Wu-Tang”.

Singurul exemplar al acestui dublu-album (2014) a fost vândut controversatului antreprenor Martin Shkreli pentru 2 milioane de dolari. Condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudă, în luna martie a acestui an, autorităţile i-au cerut lui Shkreli să le predea albumul.

Recent, RZA a declarat că a încercat să recupereze albumul de la Shkreli, însă contractul semnat cu acesta l-a împiedicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.