Jonathan Todd Schwartz, care a fost mai mulţi ani managerul financiar al lui Alanis Morissette a fost condamnat la şase ani de închisoare, după ce cântăreaţa l-a acuzat că i-a furat aproape 5 milioane de dolari, scrie ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Morissette a declarant că şi-a pus averea pe care a adunat-o pe parcursul carierei sale în mâinile lui Schwartz, iar acesta i-a golit în secret conturile în timp ce o minţea în legătură cu banii pe care îi are. ”A făcut acest lucru în mod sistematic, pe termen lung, într-o manieră sinistră”, a declarat artista.

Schwartz, în vârstă de 47 de ani, a recunoscut în luna ianuarie că a furat banii din contul cântăreţei şi a dat vina pe dependenţa de jocurile de noroc. În timpul audierilor managerul şi-a cerut scuze şi a declarat că îşi asumă întreaga responsabilitare pentru faptele sale. ”Sunt singurul vinovat pentru ce s-a întâmplat”, a spus el, avocaţii săi sperând să obţină o pedeapsă de doar un an de închisoare.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Procurorii au cerut condamnarea bărbatului la cinci ani de închisoare, dar judecătorul de caz a decis să-l condamne la şase ani într-o închisoare federală pentru simpla îndrăzneală de a comite o astfel de faptă.

De asemenea, Schwartz trebuie să plătească despăgubiri de 8,6 milioane de dolari. El a sustras 4,8 milioane de dolari din conturile lui Alanis Morissette şi peste 2 milioane din conturile altor artişti, ale căror nume nu au fost făcute publice.

El a lucrat pentru GSO Business Management, o companie care manageriază fondurile unor artişti precum Katy Perry, 50 Cent şi Tom Petty. Jonathan Schwartz s-a ocupat de administrarea conturilor cântăreţei Alanis Morissette din 2009 până în 2016.El avea datoria de a încasa veniturile, de a administra conturile de investiţii şi de a achita facturile artistei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.