Documentarul „România neîmblânzită”, narat de Victor Rebengiuc, va rula, începând de vineri, în cinematografe din 37 de oraşe din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distribuţia în cinematografe va fi asigurată de Transilvania Film, care va organiza ulterior şi o serie de proiecţii în mai multe oraşe în care nu există săli de cinema.

Beneficiind şi de o versiune internaţională narată de actorul englez Mark Strong, filmul documentar va fi distribuit şi pe plan internaţional, atât în cadrul unor renumite festivaluri de film, cât şi pe canale televizate, specializate în film documentar.

„Prima proiecţie a versiunii internaţionale a avut loc, în luna martie, la Washington, în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film ecologic din lume, iar următoarea va avea loc pe 9 mai, la Londra, la un eveniment găzduit de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). La evenimentul londonez, toate veniturile realizate în urma vânzărilor de bilete vor fi donate Fundaţiei Conservation Carpathia”, a transmis Alex Păun, coordonator al echipei de producţie.

Realizat de Auchan cu sprijinul casei de producţie britanică Off the Fence, care semnează numeroase filme pentru BBC, National Geographic şi Discovery Channel, şi în colaborare cu organizaţia nonguvernamentală The European Nature Trust, „România neîmblânzită” a fost filmat de 20 de cameramani pe parcursul unui an.

Călătorind cu automobilul, avionul, barca, elicopterul sau cu maşinuţe de golf, ei au înregistrat peste 400 de ore de imagini în zone precum Parcul Naţional Piatra Craiului, Munţii Făgăraş, Parcul Naţional Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Naţional Văcăreşti, Peştera Urşilor, Porţile de Fier şi Munţii Apuseni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.