Cea de-a 27-a ediţie a festivalului DaKino a debutat, miercuri, la Cinema Muzeul Ţăranului, cu „Film Stars Don’t Die in Liverpool”, cel mai nou lungmetraj al lui Paul McGuigan, nominalizat la trei categorii ale premiilor BAFTA în 2018, şi va continua cu pelicule semnate de Francis Lee, Wim Wenders şi Ben Lewin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de 27 de scurtmetraje au fost selectate în competiţie, iar câştigătorul va fi anunţat duminică, după ce va fi ales de juriul prezidat de regizorul şi directorul de imagine Adrian Silişteanu.

Scurtmetrajele vor fi prezentate în şase calupuri, la Arcub (joi - sâmbătă) şi la Cinema Muzeul Ţăranului (duminică).

Cât priveşte lungmetrajele care vor fi prezentate în festival, joi, la Cinema Muzeul Ţăranului, „Submergence” al lui Wim Wenders, de la ora 20.00, iar la Arcub, de la ora 21.00, „Tărâmul binecuvântat/ God's Own Country”, de Francis Lee, cu Alec Secăreanu în distribuţie.

Vineri, la Cinema Muzeul Ţăranului, vor rula, de la ora 18.00, „Aniversarea”, regizat de Dan Chişu, ultimul film în care a jucat Mircea Albulescu, şi „Please Stand By”, de Ben Lewin, cu Dakota Fanning şi Toni Collette. La Arcub, va rula, de la ora 21.00, producţia românească „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, de Emanuel Pârvu, cu Şerban Pavlu în rol principal.

Sâmbătă, în programul DaKids, de la ora 12.00, vor fi prezentate lungmetrajele de animaţie „Coco” şi „Poveşti de la malul lacului”.

Istoricul Alin Ciupală va participa la o dezbatere din cadrul programului dedicat Centenarului Marii Uniri - în cadrul căruia vor fi prezentate, de la ora 16.00, la Arcub, filme de arhivă dedicate sărbătorilor Unirii, între 1924 şi 1988.

De la ora 21.00, va rula lungmetrajul „The Wife”, regizat de Bjorn Runge, cu Glenn Close şi Christian Slater în distribuţie.

„Hostiles”, în regia lui Scott Cooper, un western care îi are in rolurile principale pe Christian Bale, Rosamund Pike, Wes Studi şi Timothee Chalamet, va rula de la ora 17.30, la Cinema Muzeul Ţărnaului, unde, de la ora 20.00, în premieră în România va rula „The Leisure Seeker”, regizat de Paolo Virzi, pentru care Helen Mirren a obţinut o nominalizare la Globurile de Aur 2018 la categoria „cea mai buna actriţă”.

Gala de închidere a DaKino va avea loc duminică, de la ora 20.00, la Arcub. Festivalul va fi închis de proiecţia comediei „C’est la Vie”, semnată de regizorii Olivier Nakache şi Eric Toledano, care a primit anul acesta 10 nominalizări la premiile Cesar. Rolul principal este jucat de actorul francez Jean-Pierre Bacri, căruia i se alătură Jean-Paul Rouve şi Gilles Lellouche.

DaKINO 2018 va avea loc la Arcub şi Cinema Muzeul Ţăranului şi este organizat de Asociaţia FAMart şi Fundaţia DaKINO, cu sprijinul Primăriei Capitalei prin Arcub şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.