Actorul de legendă şi pionier al cauzei persoanelor de culoare Sidney Poitier a murit, pe 6 ianuarie, la 94 de ani, din cauza unei crize cardiace. El suferea şi de Alzheimer şi de cancer de prostată, potrivit certificatului de deces obţinut de TMZ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starul din „Ghici cine vine la cină?” şi din „În arşiţa nopţii” a fost omagiat de Hollywood, precum şi de clasa politică. Preşedintele american Joe Biden i-a adus omagiu unui „actor ca el este doar unul într-o generaţie şi un bărbat angajat, a cărui activitate a fost marcată de demnitatea, puterea şi graţia cu care au schimbat lumea pe ecran şi în afara lui”. 

Sidney Poitier a reuşit să se impună în epoca segregării cu roluri de medic (No Way Out”, 1950), de profesor (Domnului profesor, cu dragoste”, 1967), sau de poliţist („În arşiţa nopţii”, 1967). 

Poitier a devenit în 1964 primul actor de culoare care câştigă Oscarul pentru „cel mai bun actor” cu rolul din „Crinii câmpului”, înainte de a începe o carieră de regizor în anii 1970 şi 1980. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.